Start kaartverkoop Nederlands Balletgala

Nederlands Balletgala
MET O.A. HET NATIONALE BALLET, NEDERLANDS DANS THEATER, INTRODANS EN SCAPINO BALLET ROTTERDAM


COMPLETE TOP NEDERLANDSE DANS IN ÉÉN FEESTELIJK PROGRAMMA

Voor de eenentwintigste keer organiseert het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit kende, Alexandra Radius en Han Ebbelaar, een spetterend Nederlands Balletgala. Op één avond treden alle grote Nederlandse dansgezelschappen op. De brede variëteit aan dansgezelschappen én choreografieën maakt het gala zo bijzonder. Hoogtepunten binnen het feestelijke programma zijn onder meer Jiří Kyliáns wonderschone Lieder eines Fahrenden Gesellen (Introdans), Hans van Manens iconische ‘ballet voor twee’ Déjà Vu (Het Nationale Ballet), zijn bruisende In the Future (Junior company van Het Nationale Ballet), een duet uit Ed Wubbes succesproductie TING! (Scapino Ballet Rotterdam) en het intieme, poëtische duet Schubert van choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot (Nederlands Dans Theater), waarover The Guardian schreef: ‘You can almost hear the couple’s spoken dialogue’. Daarnaast worden werken van onder anderen Nils Christe en het jonge choreografietalent Wubkje Kuindersma uitgevoerd en dansen leerlingen van het Haagse Koninklijk Conservatorium de beroemde wals uit Het Zwanenmeer.

Bijna veertig jaar geleden richtten balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar het Dansersfonds ’79 op. Een fonds bedoeld om zowel beginnend danstalent, dansers aan het einde van hun carrière én de Nederlandse danskunst in het algemeen te ondersteunen. Met het Nederlands Balletgala brengt hun Dansersfonds geld bijeen om onder meer jong talent te stimuleren, bewezen talent te belonen en buitenlandse docenten naar Nederland te halen. Maar het fonds is ook al 39 jaar ‘onzichtbaar’ actief. De positie van met name oud-dansers – ook die van voormalige sterren – is soms schrijnend.

Het Nederlands Balletgala biedt u een uitgelezen kans om op één avond kennis te maken met de complete top én de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de Nederlandse dans.

19 november 2018 - INTERNL THEATER AMSTRDM
(voorheen Stadsschouwburg Amsterdam)

Reserveer hier uw kaarten!

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep