Nederlands Balletgala 2017

Tijdens het twintigste Nederlandse Balletgala van Dansersfonds '79 zijn alle grote dansgezelschappen van Nederland voorbijgekomen. Dit keer is het Gala opgedragen aan Hans van Manen, die dit jaar de respectabele leeftijd van 85 bereikt en als geen ander een stempel op de dans in ons land heeft gedrukt. Speciaal voor de gelegenheid dansen stersolisten Igone de Jongh en Marijn Rademaker van Het Nationale Ballet Van Manens iconische pas de deux Sarcasmen, vertolken dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet zijn magische ballet Visions Fugitives en pakt Introdans uit met Van Manens verrukkelijke feestballet Black Cake.
Het Nationale Ballet danst daarnaast ook het wonderschone Souvenir d’un lieu van Alexei Ratmansky en Introdans presenteert tevens exclusieve optredens van werken van Amerikaan Robert Battle en Italiaan Mauro de Candia. Verder is Nederlands Dans Theater 2 vertegenwoordigd met een werk van de Duitse ‘dansduivelskunstenaar’ Marco Goecke en danst Scapino Ballet Rotterdam een nieuwe creatie van zijn artistiek leider Ed Wubbe. Het Dansersfondsgala biedt dus een uitgelezen kans om op een avond kennis te maken met de complete top én veelzijdigheid van de Nederlandse dans.

Achtendertig jaar geleden richtten balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar het Dansersfonds'79 op. Een fonds bedoeld om zowel beginnend danstalent, dansers aan het einde van hun carrière én de Nederlandse danskunst in het algemeen te ondersteunen. Jaarlijks presenteert het fonds een benefietgala om ook in de toekomst dansers en gezelschappen een hart onder de riem te kunnen blijven steken. Maar óók om de enorme ontwikkeling te tonen die veel van de dansers die in voorbije jaren beurzen en prijzen van het fonds ontvingen, hebben doorgemaakt. Onder wie, bijvoorbeeld, dit keer ook eerste solisten Igone de Jongh en Marijn Rademaker van Het Nationale Ballet.

Alle grote Nederlandse dansgezelschappen werken al sinds de oprichting in 1979 belangeloos mee aan de galavoorstellingen van het Dansersfonds. Ook dit jaar zullen op het Gala de Aanmoedigingsprijzen en de Prijs van Verdienste tijdens een feestelijke ceremonie worden uitgereikt. Op een bijzondere manier wordt bovendien stilgestaan bij de carrière van meesterchoreograaf Hans van Manen, aan wie het Gala dit jaar vanwege zijn vijfentachtigste verjaardag en buitengewone betekenis voor de Nederlandse dans is opgedragen.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2018 Stichting Dansersfonds '79 - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep