Nederlands Balletgala 2024

EXTRA FEESTELIJKE EDITIE VAN NEDERLANDS BALLET

Het Dansersfonds van voormalig balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar bestaat 45 jaar en viert dat in november met een extra feestelijke editie van het Nederlands Balletgala. De top van de Nederlandse dans zal zijn opwachting maken tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van jong én bewezen Nederlands danstalent.

Hoogtepunten tijdens de gala-editie van dit jaar zijn onder meer Hans van Manens iconische ‘ballet voor twee’ Sarcasmen, uitgevoerd door solisten van Het Nationale Ballet, Mauro Bigonzetti’s wervelende Cantata (Introdans) en fragmenten uit Jiří Kyliáns verrukkelijke Dream Dances (De Dutch Don’t Dance Division) en Ed Wubbes theatrale, energieke Le Chat Noir (Scapino Ballet Rotterdam). Daarnaast presenteren Het Nationale Ballet en Introdans ook andere werken, en zullen verder ook Nederlands Dans Theater, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet te zien zijn in recente hitproducties.

Tijdens het Nederlands Balletgala krijgt u dus de kans om op één avond (opnieuw) kennis te maken met het neusje van de zalm van de Nederlandse dans. Naast alle live-optredens wordt bovendien een unieke opname vertoont van Voorbij gegaan, het duet dat Rudi van Dantzig, voormalig artistiek directeur van Het Nationale Ballet, in 1979 maakte voor het twintigjarig dansersjubileum van Radius en Ebbelaar. Bij die gelegenheid richtte het echtpaar ook het Dansersfonds ’79 op, dat nu dus al 45 jaar actief is, en met onder meer beurzen, prijzen en speciale giften Nederlandse (en in Nederland werkzame) dansers stimuleert en ondersteunt.


Verkoop gestart!

Maandag 11 november 2024, 19.30 uur – DeLaMar Theater, Amsterdam

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep