Nederlands Balletgala 2020

Hommage aan de Nederlandse dans(ers)


Maandag 25 januari 2021 – DeLaMar Theater, Amsterdam

MET OPTREDENS VAN HET NATIONALE BALLET, NEDERLANDS DANS THEATER, SCAPINO BALLET ROTTERDAM, CONNY JANSSEN DANST ÉN EEN UNIEKE FILMVERTONING VAN HANS VAN MANENS ADAGIO HAMMERKLAVIER

Voor de drieëntwintigste keer organiseert het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit kende, Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het Nederlands Balletgala. Ook in deze coronatijd maken vrijwel alle grote Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van Stichting Dansersfonds ’79. Een goede kans voor u dus om de Nederlandse dans met uw komst te steunen, maar ook om op één avond (hernieuwd) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans. Aangepast aan de huidige tijd bestaat het programma uit solo’s, duetten en enkele groepschoreografieën; juweeltjes van het repertoire van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst. De avond eindigt met een unieke filmvertoning van Hans van Manens meesterwerk Adagio Hammerklavier, uitgevoerd door de ‘oercast’ uit 1973, bestaande uit de zes meest prominente eerste solisten die destijds het danserstableau van Het Nationale Ballet sierden.

Al meer dan veertig jaar ondersteunt het Dansersfonds van Radius en Ebbelaar Nederlandse dansers, met onder meer beurzen, Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste. Maar in dit voor de danskunst zo moeilijke jaar willen Radius en Ebbelaar nog een extra gebaar maken: zij dragen het Nederlands Balletgala dit keer met de grootste waardering en liefde op aan alle Nederlandse en in Nederland werkzame dansers.
De carrière van dansers is maar kort en om hun ‘instrument’, hun lichaam, te onderhouden is – net als bij topsporters – een intensieve dagelijkse training noodzakelijk, net als de uitdaging om tijdens voorstellingen op topniveau te presteren. Beide, trainingen en de mogelijkheid om op te treden, zijn door de coronacrisis ernstig onder druk komen te staan.


Reserveer nu uw kaarten!

Maatregelingen omtrent Covid'19

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2021 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep