Nederlands Balletgala 2023

DANSERSFONDS VIERT RIJKDOM VAN DE NEDERLANDSE DANS MET 25STE GALA

Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit gekend heeft, organiseert voor de vijfentwintigste keer het Nederlands Balletgala van het door hen opgerichte Dansersfonds ’79. Ook dit jaar zullen alle grote Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting maken tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van jong én bewezen Nederlands danstalent.

Hoogtepunten tijdens de gala-editie van dit jaar zijn onder meer Crystal Pites juichend ontvangen Ten Duets on a Theme of Rescue (Nederlands Dans Theater 2), een deel uit de recente, avondvullende hitproductie Carmen (Introdans) en twee adembenemende, virtuoze duetten uit respectievelijk David Dawsons The Four Seasons en William Forsythes Pas/Parts 2018 (beide Het Nationale Ballet). ok zijn er bijdragen van Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Kortom: de ideale kans om (opnieuw) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans!

Stichting Dansersfonds ’79 heeft besloten om de vijfentwintigste editie van haar Nederlands Balletgala op te dragen aan Samuel Wuersten. Daarmee wil het fonds Samuel eren voor al zijn inspanningen voor de Nederlandse dans in de afgelopen drie decennia. Han Ebbelaar: “Samuel Wuersten is een belangrijke bruggenbouwer en schakel binnen de internationale en Nederlandse danswereld. Met zijn warme persoonlijkheid zet hij zich onvermoeibaar en waar dan ook in voor de dans, en op indrukwekkende wijze verbindt hij daarbij instellingen, initiatieven en dansstijlen met elkaar. Het Holland Dance Festival heeft zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een vooraanstaand internationaal dansfestival, dat Nederland bij elke editie weer laat kennismaken met een enorme diversiteit aan kwalitatief hoogstaande dansproducties van over de hele wereld.”


Tijdens het Nederlands Balletgala is de top van de Nederlandse dans op één avond te zien. Tegelijkertijd levert u met uw komst ook een bijdrage aan het belangrijke werk van Dansersfonds ’79. Al bijna 45 jaar ondersteunen en stimuleren Radius en Ebbelaar met dit fonds de Nederlandse dans, waarbij het fonds onder meer beurzen, speciale giften, Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste aan Nederlandse en in Nederland werkzame dansers toekent.


Reserveer hier uw kaarten

Nederlands Balletgala van Dansersfonds '79
Maandag 13 november 2023, 19.30 uur – DeLaMar Theater, Amsterdam

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep