Nederlands Balletgala 2022


Nederlands Balletgala van Dansersfonds '79
Maandag 14 november 2022, 19.30 uur – DeLaMar Theater, Amsterdam

Met optredens van HET NATIONALE BALLET, JUNIOR COMPANY VAN HET NATIONALE BALLET, NEDERLANDS DANS THEATER, INTRODANS, SCAPINO BALLET ROTTERDAM en CONNY JANSSEN DANST


DE TOP VAN DE NEDERLANDSE DANS

Voor de vierentwintigste keer organiseert het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit gekend heeft, Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het Nederlands Balletgala. Ook dit jaar maken alle grote Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van Stichting Dansersfonds ’79. Een goede kans voor u dus om de Nederlandse dans met uw komst te steunen, maar ook om op één avond (hernieuwd) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans.  

Tijdens het Nederlands Balletgala ziet u dit jaar onder meer Ji?í Kyliáns meesterwerk Petite Mort, het uitbundige Rossini Cards van Mauro Bigonzetti en de droom-pas de deux uit Marius Petipa’s Raymonda, de nieuwe succesproductie van Het Nationale Ballet, gecreëerd door adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean, aan wie het gala dit jaar vanwege haar bijzondere verdienste wordt opgedragen. Naast dansers van Het Nationale Ballet treden tijdens dit feestelijke gala ook dansers van Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam, de Junior Company van Het Nationale Ballet en Conny Janssen Danst voor u op. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Hans van Manens iconische ballet Twilight wordt onder de titel Memories bovendien een bijzondere filmopname van dit werk uit Gerben Hellinga’s film Vlinders getoond, gedanst door Radius en Ebbelaar, en daarnaast worden ook de jaarlijkse prijzen van het Dansersfonds uitgereikt.

Al meer dan veertig jaar ondersteunt het Dansersfonds van Radius en Ebbelaar Nederlandse dansers, met onder meer beurzen, speciale giften, Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste. Het fonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen, particuliere donaties en de opbrengsten van het jaarlijkse Nederlands Balletgala.


Reserveer vanaf 1 augustus uw kaarten!

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2022 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep