• home
  • Editorial
  • Prinses Beatrix heeft maandagavond het 20e balletgala van Dansersfonds'79 bijgewoond

Nieuwsbrief

Prinses Beatrix heeft maandagavond het 20e balletgala van Dansersfonds'79 bijgewoond

Prinses Beatrix heeft maandagavond het 20e balletgala van Dansersfonds'79 bijgewoond. Deze galavoorstelling vond plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
 
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft maandagavond 13 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam de 20e editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds '79 bijgewoond. Het Balletgala werd dit jaar opgedragen aan vaste choreograaf van Het Nationale Ballet Hans van Manen.
 
Tijdens het uitverkochte Balletgala waren onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Codarts Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam. Het gala begon met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.
 
De Prijs van Verdienste 2017 ging naar de Russische prima ballerina Anna Tsygankova, sinds tien jaar verbonden aan Het Nationale Ballet. Uit het juryrapport: “De plaats die Tsygankova binnen het solistenteam van Het Nationale Ballet inneemt, is een bijzondere vanwege haar gerijpte, doorleefde karakterisering en stijl en de nuancering in haar grote, als vanzelfsprekende, danstechnische vaardigheden. Haar manier van dansen is verwant aan de termen Haute Couture en Haute Cuisine vanwege de delicate precisie, beheerste passie en een solide geworteldheid in de klassieke danstraditie.”
 
De Aanmoedigingsprijzen gingen dit jaar naar Kim van der Put, dansend bij Introdans, en Timothy van Poucke van Het Nationale Ballet. “Beiden hebben laten zien dat ze heel terecht een plaats op het danstoneel innemen: ze hebben een stevige technische beheersing, zijn alert, kunnen zich in- en aanpassen aan de stijl en sfeer van een choreografie en tonen een duidelijke potentie tot verdere artistieke groei”, aldus de jury.
 
Over Dansersfonds'79
Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.

Foto: Antoinette Mooy

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep