• home
  • Editorial
  • Prinses Beatrix bij 21ste Nederlands Balletgala Dansersfonds ‘79

Prinses Beatrix bij 21ste Nederlands Balletgala Dansersfonds ‘79

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandagavond 19 november 2018 in het Internationaal Theater Amsterdam de 21ste editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds '79.

Het gala wordt dit jaar opgedragen aan Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet.
Brandsen heeft op eigen wijze en met grote inzet Het Nationale Ballet weten te plaatsen tussen de internationale top als The Royal Ballet, het Ballet de l’Opéra National de Paris en het New York City Ballet.

Tijdens het Balletgala zijn onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Codarts Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam. Er worden choreografieën uitgevoerd van Jiří Kylián, Hans van Manen, Ed Wubbes, Sol León en Paul Lightfoot. Het gala begint met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala

Foto: Nationale Ballet - Junior Company
Fotograaf: Michel Schnater

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep