Prinses Beatrix bij 20e Nederlands Balletgala

Prinses Beatrix bij 20e Nederlands Balletgala Dansersfonds ‘79

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandagavond 13 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam de 20e editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds '79.
 
Het Balletgala wordt dit jaar opgedragen aan vaste choreograaf van Het Nationale Ballet Hans van Manen. Van Manen creëerde meer dan 125 balletten en ontving diverse nationale en internationale prijzen voor zijn betekenis voor de dans. Dit jaar vierde de choreograaf zijn 85e verjaardag.
 
Tijdens het Balletgala zijn onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Codarts Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam. Naast drie choreografieën van Hans van Manen, staan ook creaties van onder anderen Marco Goecke, Stephen Shropshire en Ed Wubbe op het programma. Het gala begint met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.
 
Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep