Prijzen Dansersfonds tijdens Nederlands Balletgala

Gisteravond, maandag 15 november, zijn in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix de jaarlijkse prijzen van Stichting Dansersfonds ’79 uitgereikt. De Dansersfonds prijzen zijn de langst bestaande Nederlandse dansprijzen en zijn ingesteld op initiatief van de oprichters van het Dansersfonds: Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

De Prijs van Verdienste gaat dit jaar naar choreografe Krisztina de Châtel, vanwege haar ‘eigenzinnige, gedurfde, altijd razendknappe en intrigerende choreografieën’. De jaarlijkse Aanmoedigingsprijs wordt ditmaal uitgereikt aan Remy Tilburg, die zich niet alleen al jaren onderscheidt als danser bij Conny Janssen Danst, maar die momenteel ook naam maakt als choreograaf en docent, en zich ook anderszins als een belangrijke promotor van de Nederlandse dans profileert. Ook is er dit jaar een Speciale Prijs en wel voor Ernst Meisner, die als artistiek leider van de Nationale Balletacademie én artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet een enorme bijdrage levert aan talentontwikkeling binnen de Nederlandse academische dans, en daarbij uitblinkt door zijn grote deskundigheid en onuitblusbare werklust en bevlogenheid.

Toen sterdansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar 42 jaar geleden hun 20-jarig toneeljubileum vierden, wilde het dansersechtpaar geen cadeaus ontvangen, maar een bijdrage voor een nieuw op te richten fonds. Met het fonds had het koppel twee doelen voor ogen: het financieel ondersteunen van dansers die om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen én jong danstalent in staat te stellen zich met behulp van een studiebeurs of geldprijs te toetsen aan internationale dansmaatstaven. Velen gaven gehoor aan de oproep van het echtpaar en zo ontstond Dansersfonds ‘79. Het Dansersfonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen, giften van donateurs en de opbrengsten van het jaarlijks door het fonds georganiseerde Balletgala.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep