Prijzen Dansersfonds tijdens Nederlands Balletgala

Gisteravond, donderdag 14 november, zijn in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden de jaarlijkse prijzen van Stichting Dansersfonds ’79 uitgereikt. De Dansersfonds prijzen zijn de langst bestaande Nederlandse dansprijzen en zijn ingesteld op initiatief van de oprichters van het Dansersfonds: Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

  • ‘Speciale Prijs’ voor Voor Roel Voorintholt
  • ‘Prijs van Verdienste’ voor Fred Berlips
  • ‘Prijs van Verdienste’ voor Igone de Jongh
  • Aanmoedigingsprijs voor Elias Boersma

Toen sterdansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar in 1979 hun 20-jarig toneeljubileum vierden, wilde het dansersechtpaar geen cadeaus ontvangen, maar een bijdrage voor een nieuw op te richten fonds. Met het fonds had het koppel twee doelen voor ogen: het financieel ondersteunen van dansers die om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen én jong danstalent in staat te stellen zich met behulp van een studiebeurs of geldprijs te toetsen aan internationale dansmaatstaven. Velen gaven gehoor aan de oproep van het echtpaar en zo ontstond Dansersfonds ‘79. Het Dansersfonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen, giften van donateurs en de opbrengsten van het jaarlijks door het fonds georganiseerde Balletgala.


Foto: Antoinette Mooy

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep