• home
  • Editorial
  • Prijzen Dansersfonds'79 tijdens Nederlands Balletgala

Prijzen Dansersfonds'79 tijdens Nederlands Balletgala

Vanavond, maandag 19 november, zijn in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix de jaarlijkse prijzen van Stichting Dansersfonds ’79 uitgereikt. Dit gebeurde bij aanvang van het Nederlands Balletgala, de jaarlijkse benefietvoorstelling van het fonds, die dit jaar plaatsvond in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg). De Dansersfondsprijzen zijn de langst bestaande Nederlandse dansprijzen en zijn ingesteld op initiatief van de oprichters van het Dansersfonds: Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

‘Speciale Prijs’ voor (oud-)balletsolist Francis Sinceretti
‘Prijs van Verdienste’ voor danseres Vérine Bouwman
Aanmoedigingsprijs voor danseres Fay van Baar

De jury van het Dansersfonds bestond dit jaar uit Han Ebbelaar, Alexandra Radius, Ine Rietstap, Marian Sarstädt en Karin Schnabel.

Toen sterdansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar in 1979 hun 20-jarig toneeljubileum vierden, wilde het dansersechtpaar geen cadeaus ontvangen, maar een bijdrage voor een nieuw op te richten fonds. Met het fonds had het koppel twee doelen voor ogen: het financieel ondersteunen van dansers die om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen én jong danstalent in staat te stellen zich met behulp van een studiebeurs of geldprijs te toetsen aan internationale dansmaatstaven. Velen gaven gehoor aan de oproep van het echtpaar en zo ontstond Dansersfonds ‘79. Het Dansersfonds is voor zijn activiteiten afhankelijk van sponsorbijdragen, giften van donateurs en de opbrengsten van het jaarlijks door het fonds georganiseerde Balletgala.


Foto: Antoinette Mooy

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep