Nederlands Balletgala 2022

TOP VAN DE NEDERLANDSE DANS IS TERUG IN ÉÉN PROGRAMMA

Voor de 24ste keer organiseren Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit kende, het Nederlands Balletgala. Alle grote Nederlandse dansgezelschappen maken weer hun opwachting tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van Stichting Dansersfonds ’79.

Tijdens het Nederlands Balletgala is de top van de Nederlandse dans op één avond te zien. Dit jaar bevat het programma optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en de Nationale Balletacademie.

Hoogtepunten tijdens de gala-avond zijn onder meer Hans van Manens iconische ‘ballet voor twee’ Trois gnossiennes, fragmenten uit Ed Wubbes nieuwe succesproductie OSCAR, het uitbundige Rossini Cards van Mauro Bigonzetti en de liefdes-pas de deux uit Raymonda. Deze nieuwe succesproductie van Het Nationale Ballet is gecreëerd door adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean, aan wie het gala dit jaar vanwege haar bijzondere verdienste wordt opgedragen. Ook worden tijdens het gala de jaarlijkse prijzen van het Dansersfonds uitgereikt. Kortom: de ideale kans om de Nederlandse dans te steunen, maar ook om (opnieuw) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans.


Nederlands Balletgala van Dansersfonds '79
Maandag 14 november 2022, 19.30 uur – DeLaMar Theater, Amsterdam

Reserveer hier uw kaarten


Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep