Speciale prijs 2021

Voor Ernst MeisnerIn 1998 kreeg een zestienjarige leerling van de Nationale Balletacademie een studiebeurs van het Dansersfonds om lessen in het buitenland te kunnen volgen. Het jaar daarop kreeg diezelfde jongen vanwege zijn beloftevolle openbare optredens in Nederland de Aanmoedigingsprijs van dat jaar en startte zijn professionele danscarrière bij The Royal Ballet in Engeland.

Tien jaar zou hij aan dit wereldberoemde gezelschap verbonden blijven. Teruggekeerd in Amsterdam danste hij drie jaar bij Het Nationale Ballet, waarna hij zijn actieve danscarrière beëindigde om zich volledig te gaan wijden aan het leiden en opbouwen van het nieuwe jongerengezelschap, de Junior Company. Zijn bescheiden, aimabele en stabiele persoonlijkheid, zijn op meerdere vlakken grote deskundigheid, zijn onuitblusbare werklust en energie bleken van zeer grote waarde te zijn en zijn dat nog steeds.

Toen er voor de Nationale Balletacademie een nieuwe directeur moest komen, was het dan ook niet verwonderlijk dat er voor die functie een beroep op hem werd gedaan. Niet tevergeefs. Naast het leidinggeven aan beide instellingen maakt hij voor zowel de Junior Company als de studenten van de Nationale Balletacademie ook regelmatig levendige choreografieën, uitstekend passend bij de jeugdige danstalenten. Voor hem is de cirkel nu rond. Ernst Meisner – om hem gaat het allemaal – heeft zich een heel speciale plaats in de Nederlandse danswereld verworven.
De jury hoopt dat hij die nog vele jaren zal blijven innemen en kent hem dan ook graag de Speciale Prijs 2021 van het Dansersfonds ’79 toe.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep