Speciale Prijs 2020

SPECIALE PRIJS 2020
Voor Gary Feingold

Niet iedere professionele danser is vast verbonden aan een gezelschap waar de broodnodige dagelijkse les tot het normale dagprogramma hoort. Er zijn in Nederland veel freelancers en vaak werken zij ook met andere bewegingstechnieken dan die van de academische dans.
Zij zijn voor hun dagelijkse training afhankelijk van het professionele lesaanbod van zelfstandige danscentra. Dat aanbod is vaak heel gevarieerd en daarom ook belangrijk voor klassieke dansers die zich ook willen scholen in andere eigentijdse technieken.
Zo’n professioneel danscentrum staat of valt met, naast de onontbeerlijke vakkennis en bevlogenheid, het daar aanwezige organisatorische en leidinggevende talent en er zijn veel initiatieven geweest die aan gebrek daaraan een kort leven beschoren waren. De in Amsterdam gevestigde Henny Jurriëns Studio – vernoemd naar de in 1989 overleden zo begaafde en geliefde solist van Het Nationale Ballet – is echter al 25 jaar een in binnen- en buitenland gerenommeerd danscentrum met een keur aan uitstekende nationale- en internationale lesgevers en het wordt geleid door Gary Feingold. Achtentwintig jaar geleden kwam deze schijnbaar onvermoeibare duizendpoot via Canada, de Verenigde Staten, Israël en Italië naar Nederland. Danste er bij Scapino Ballet Rotterdam en hield zich daarna bezig met een reeks initiatieven en projecten die alle tot doel hebben en hadden om kunst en mens samen te brengen en bij te dragen aan de bloei van een veelzijdig dansklimaat.
Bij al die activiteiten blijft de persoon Feingold eigenlijk altijd op de achtergrond, maar hij is meestal de initiatiefnemer, de organisator, de stabiele, verbindende factor, de zoeker en vinder van oplossingen.
Voor zijn zo waardevolle bijdragen aan de status van de Nederlandse danskunst – zich afspelend buiten de schijnwerpers en achter de schermen – heeft de jury van het Dansersfonds ’79 hem voorgedragen voor de Speciale Prijs 2020.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep