Prijs van Verdienste

PRIJS VAN VERDIENSTE 2018
Voor Vérine Bouwman

De danseres die wij dit jaar voordragen voor de Prijs van Verdienste, is in de meer dan tien jaar die ze inmiddels aan het in Arnhem gevestigde gezelschap Introdans verbonden is, uitgegroeid tot een onbetwiste, uiterst betrouwbare pijler in het danserstableau. De enthousiaste, gretige, destijds 16-jarige leerling van de Nationale Balletacademie in Amsterdam én fanatiek zwemster Vérine Bouwman, werd in 2003 stagiaire bij Introdans. Daar won de dans het van het zwemmen, ze kreeg er in 2006 een vast contract en werd er de danseres die nu in het rijk gevarieerde repertoire van dat gezelschap zo terecht een prominente plaats inneemt.
Haar danstechnische kwaliteiten gebruikt ze intelligent, efficiënt en met een uitstekend gevoel voor persoonlijke nuancering en ook dat maakt haar theatrale presentatie altijd overtuigend, integer en zonder overbodig uiterlijk vertoon.
Vérine is dienstbaar aan de godin Terpsichore – ze gebruikt haar nooit louter ter meerdere glorie van zichzelf. Ze bewijst daarmee dat ook Nederlandse dansers buiten de Randstad van grote waarde kunnen zijn voor de nog steeds achtergestelde kunstvorm die zich in Nederland zo spectaculair ontwikkeld heeft. Daarom voor haar de Prijs van Verdienste van 2018 van het Dansersfonds ’79.

November 2018

Han Ebbelaar
Alexandra Radius
Ine Rietstap
Marian Sarstädt
Karin Schnabel

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep