Aanmoedingsprijs 2021

Voor Remy TilburgVoor de Aanmoedigingsprijs 2021 heeft de jury dit jaar niet Karin Schnabel gekozen voor een jong aankomend danstalent, maar voor een al wat oudere danser die al een aantal jaren werkt in het danscircuit waartoe niet de grote, gevestigde gezelschappen van ons land behoren. Hoewel... hij danste bij Het Nationale Ballet een gastrol in Ted Brandsens ballet Coppelia en de kleine groep waaraan hij verbonden is – Conny Janssen Danst – kan zich inmiddels zeker gevestigd noemen Remy Tilburg – opgeleid aan de afdeling Jazz- en Musicaldans (later omgedoopt tot Urban Contemporary) van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam – laat zich zien als een sterke, uitstekend getrainde danser met een zeer persoonlijke uitstraling. Bovendien blijkt hij zich op een uiterst positieve manier met tal van andere facetten van het dansvak bezig te houden. Zo geeft hij lessen en workshops, was hij panellid tijdens de conferentie ter gelegenheid van de Black Achievement Month 2018, en maakte hij inmiddels diverse choreografieën.

Dans is voor Remy duidelijk veel meer dan een vertoon van fysieke kwaliteiten en hij laat geen gelegenheid voorbijgaan om zijn passie voor dans te delen met anderen. De jury van het Dansersfonds’79 wil hem graag aanmoedigen dit nog lang te blijven doen.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep