Aanmoedigingsprijzen 2017

AANMOEDIGINGSPRIJZEN 2017
Voor Kim van der Put en Timothy van Poucke

Voor de Aanmoedigingsprijzen van het Dansersfonds ’79 nomineerde de jury ook dit jaar twee Nederlandse – en in Nederland opgeleide – dansers.
Eén van hen is al een aantal jaren verbonden aan het Arnhemse gezelschap Introdans, de ander behoort sinds heel recent tot het danserstableau van Het Nationale Ballet, na één jaar deel te hebben uitgemaakt van de Junior Company van het gezelschap.
Zowel Introdans als Het Nationale Ballet heeft een rijkgeschakeerd repertoire en dat betekent dat de daar werkende dansers te maken krijgen met de werkwijze en bewegingsstijl van veel van elkaar verschillende choreografen. Dat is een waardevol en leerzaam gegeven voor de ontwikkeling van jong danstalent – niet alleen op danstechnisch gebied maar zeker op dat van mentale flexibiliteit, weerbaarheid en doorzettingsvermogen.
Zowel Kim van der Put bij Introdans als Timothy van Poucke bij Het Nationale Ballet hebben laten zien dat ze heel terecht een plaats op het danstoneel innemen: ze hebben een stevige technische beheersing, zijn alert, kunnen zich in- en aanpassen aan de stijl en sfeer van een choreografie en tonen een duidelijke potentie tot verdere artistieke groei.
De jury hoopt dan ook dat ze beiden een lange danscarrière zullen hebben en daarmee een inspiratiebron zijn voor toekomstige Nederlandse dansers.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep