Aanmoedigingsprijs 2022

Voor Ellen LandaHet is voor jonge Nederlandse dansers steeds moeilijker om een plaats te veroveren bij een van de grote dansgezelschappen die ons land kent: Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans. Die gezelschappen blijken immers ook zeer aantrekkelijk voor mondiale danstalenten, die dan ook in groten getale op de audities afkomen en door de vaak veel grotere ervaringspraktijk dan de voorkeur krijgen bij het vullen van de schaars beschikbare vacatures.
Daarom was het voor de jury van het Dansersfonds ’79 dan ook verheugend bij Scapino Ballet Rotterdam – en met name in de recente productie OSCAR van Ed Wubbe – een Nederlandse danseres te zien die in die internationaal samengestelde groep een opvallende plaats inneemt. Scapino kent geen rangen en standen in het dansersbestand en in het repertoire heeft groepswerk een belangrijke plaats. Opmerkelijk daarbij is dat de uitvoerenden daarin toch altijd zelfstandige individuen blijven met een eigen inbreng. Ellen Landa, opgeleid aan het Nova College in Haarlem en de dansvakopleiding ArtEZ in Arnhem, is daarvan een levendig voorbeeld. De sinds 2014 aan Scapino verbonden danseres is danstechnisch sterk en constant, gedreven en dienstbaar. Voor haar dan ook de Aanmoedigingsprijs 2022, vergezeld van de wens dat ze haar evidente danstalent ten volle zal kunnen ontplooien gedurende een lange danscarrière.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep