Aanmoedigingsprijs 2020

AANMOEDINGSPRIJS 2020
Alejandro Zwartendijk

Het is voor de jury van het Dansersfonds ’79 heel plezierig als ze een studiebeurswinnaar van het fonds na drie jaar op het professionele danspodium terugzien en constateren dat het toen nog zo prille talent zich zo positief ontwikkeld heeft dat het na twee jaar in de Junior Company te hebben gedanst nu in het tableau van Het Nationale Ballet is opgenomen.
Alejandro Zwartendijk, geboren in Spanje met ouders van Nederlandse afkomst, heeft zich in de programma’s van de Junior Company vooral onderscheiden met zijn vertolking van de briljante solo Ballet 101 van Eric Gauthier.
Gezegend met een voor de klassieke dans uitstekende fysiek voegt Alejandro aan de niet geringe technische eisen van dit werk een weldadig ontspannen en genuanceerde presentatie toe die veel belofte voor de toekomst inhoudt. Niet alleen energie en flexibiliteit laten zien maar vooral waar het omgaat in toneeldans: eigenheid, nuancering, timing, afwerking, begrip voor de compositie en het in bezitnemen van ruimte.
Voor hem de Aanmoedigingsprijs 2020 van het Dansersfonds ’79 in de hoop dat hij niet alleen zal uitgroeien tot een goede danser maar vooral tot een waardevol danskunstenaar. De potentie is er.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep