Aanmoedigingsprijs 2019

AANMOEDINGSPRIJS 2019
Voor Elias Boersma

De Aanmoedigingsprijs 2019 van het Dansersfonds’79 gaat dit jaar naar een net afgestudeerde mannelijke leerling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In het seizoen 2016/2017 viel hij al op tijdens de eindvoorstelling van dansvakopleiding waarin hij belangrijke rollen danste in werken van Petipa (Het Zwanenmeer), Hans van Manen (Lieder Ohne Worte) Jiří Kylián (Evening Songs) en Nils Christe (Fünf Gedichte). Wat hem onderscheidde was dat er zo’n duidelijk verschil van beweging en interpretatie te zien was in die zo volkomen verschillende choreografieën. Hij leek zich heel bewust te zijn van het feit dat eenzelfde beweging of danspas door een andere dynamiek, accentuering of presentatie een totaal andere waarde en kwaliteit kan krijgen en de jonge Elias Boersma wist die verschillen ook zichtbaar te maken.
Het afgelopen seizoen was de veelbelovende leerling als stagiair verbonden aan Scapino Ballet Rotterdam, draaide daar volledig mee in het repertoire, kreeg een evenwaardige rol in Ed Wubbes choreografie Pas de Deux en deed daarin zowel danstechnisch als qua presentatie absoluut niet onder voor zijn kundige, meer ervaren collega’s.
De jury van het Dansersfonds had dan ook gehoopt en eigenlijk ook verwacht dat Elias Boersma dit seizoen de kans zou hebben gekregen in Nederland zijn veelzijdige talent verder te ontwikkelen. Het mocht niet zo zijn – Elias’ professionele carrière begint nu bij Ballett Basel in Zwitserland.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep