Nederlands Balletgala 2021


TOP VAN DE NEDERLANDSE DANS IS TERUG IN ÉÉN PROGRAMMA

Voor de 23ste keer organiseren Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit kende, het Nederlands Balletgala.

Nadat het gala vorig jaar vanwege coronabeperkingen geannuleerd moest worden, maken dit jaar alle grote Nederlandse dansgezelschappen weer hun opwachting tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van Stichting Dansersfonds ’79.

Zo kun je genieten van juweeltjes uit het repertoire van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst. Ook worden tijdens deze feestelijke avond de jaarlijkse prijzen van het Dansersfonds uitgereikt. Kortom: de ideale kans om de Nederlandse dans te steunen, maar ook om (opnieuw) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans.

Al meer dan veertig jaar ondersteunt het Dansersfonds van Radius en Ebbelaar Nederlandse dansers, met onder meer beurzen, Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste. Maar in dit voor de danskunst zo moeilijke jaar willen Radius en Ebbelaar nog een extra gebaar maken: zij dragen het Nederlands Balletgala dit keer met de grootste waardering en liefde op aan alle Nederlandse en in Nederland werkzame dansers.
De carrière van dansers is maar kort en om hun ‘instrument’, hun lichaam, te onderhouden is – net als bij topsporters – een intensieve dagelijkse training noodzakelijk, net als de uitdaging om tijdens voorstellingen op topniveau te presteren. Beide, trainingen en de mogelijkheid om op te treden, zijn door de coronacrisis ernstig onder druk komen te staan.

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep