Nieuwsbrief

Nederlands Balletgala 2017

Tijdens het twintigste Nederlandse Balletgala van Dansersfonds '79 zijn alle grote dansgezelschappen van Nederland voorbijgekomen. Dit keer is het Gala opgedragen aan Hans van Manen, die dit jaar de respectabele leeftijd van 85 bereikt en als geen ander een stempel op de dans in ons land heeft gedrukt. Speciaal voor de gelegenheid dansen stersolisten Igone de Jongh en Marijn Rademaker van Het Nationale Ballet Van Manens iconische pas de deux Sarcasmen, vertolken dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet zijn magische ballet Visions Fugitives en pakt Introdans uit met Van Manens verrukkelijke feestballet Black Cake.
Het Nationale Ballet danst daarnaast ook het wonderschone Souvenir d’un lieu van Alexei Ratmansky en Introdans presenteert tevens exclusieve optredens van werken van Amerikaan Robert Battle en Italiaan Mauro de Candia. Verder is Nederlands Dans Theater 2 vertegenwoordigd met een werk van de Duitse ‘dansduivelskunstenaar’ Marco Goecke en danst Scapino Ballet Rotterdam een nieuwe creatie van zijn artistiek leider Ed Wubbe. Een uitgelezen kans om op een avond kennis te maken met de complete top én veelzijdigheid van de Nederlandse dans.

 

Ondersteun ons eenmalig

Wij zijn met elke gift geholpen. U kunt doneren via IDEAL of per automatische incasso. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage en uw steun aan het Dansersfonds'79. Anders doneren
 +31 (0)6 10907088
info@dansersfonds.nl
Stichting Dansersfonds '79
Buurtweg 41
1921 CJ Akersloot
© 2024 Stichting Dansersfonds '79  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep