Alles in het belang van de Nederlandse dans

In 1979 is ter gelegenheid van hun 20 jarig dansjubileum door het dansers echtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar de Stichting Dansersfonds '79 opgericht.

Het Fonds had in de eerste plaats de financiële ondersteuning voor ogen van (ex) dansers wier toekomst niet of zeer onvoldoende financieel en praktisch geregeld was. In de loop der jaren is de positie van deze doelgroep van het
Dansersfonds gelukkig behoorlijk verbeterd, zodat het accent meer is gekomen op ondersteuning en stimulering van de danskunst/ballet in het algemeen en van veelbelovende jonge dansers in het bijzonder.

De fondsen voor het werk van het Dansersfonds komen vooral voort uit het jaarlijkse BALLETGALA. Dit is met recht een benefiet-gala. Dansers van de befaamdste Nederlandse gezelschappen treden op en steunen daarmee het werk van het Dansersfonds. Ook vele choreografen van naam stellen werk beschikbaar voor het gala, zoals Hans van Manen, die zich door de jaren heen veelvuldig inzet voor het Dansersfonds.

Het twintigste Benefiet Gala vindt plaats op 13 november 2017 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De jaarlijkse DANSPRIJZEN werden wederom tijdens dit Gala avond uitgereikt. In 2016 gingen de Prijs van Verdienste naar Anu Viheriäranta (Het Nationale Ballet) en de Aanmoedigingsprijzen naar Jurriën Schobben (Introdans) en Michael Sastrowitomo (o.a. Internationaal Danstherater). Klik hier voor het PERSBERICHT en de  JURYRAPPORTEN.

In 2017 worden er zeven studiebeurzen toegekend aan leerlingen van de hoogste klassen van de dansopleidingen.